Често Задавани Въпроси (FAQ)

Sambucol е широко достъпен в аптечната мрежа в цяла България и в избрани магазини за здравословни храни. Sambucol се предлага и онлайн от повечето онлайн аптеки и директно от нашия онлайн магазин Sambucol.bg

Sambucol е гама от чудесни на вкус хранителни добавки, на основата на уникалните качества на естествения черен бъз. Черният бъз съдържа естествени флавоноиди (фитонутриенти), които са мощни антиоксиданти. Гамата Имуно Форте на Sambucol също така съдържа витамин С и цинк, които са добре известни със способността си да подсилват имунната система.

Sambucol Оригинал съдържа естествен черен бъз. Асортиментът Sambucol За Деца включва и витамин С. Гамата Sambucol Имуно Форте има добавен цинк, а към пастилите Имуно Форте е добавен и мед. Sambucol Екстра Дифенс включва и допълнителни минерали (вижте отделните продуктови страници за пълни спецификации).

Sambucol Черен Бъз осигурява натурална подкрепа на имунната система. Основните активни съставки в Sambucol са натурален екстракт от плодовете на черен бъз, витамин С и цинк. Проучванията показват, че черният бъз е изключително богат на фитохимикали, известни като флавоноиди, а сред всички плодове бъзът е един от най-концентрираните източници на антоцианини, клас флавоноиди, които действат като мощни антиоксиданти за поддържане на имунната система и защита на клетките на тялото от вреда (а те са отговорни и за лилавата пигментация на черния бъз!). Изследванията показват, че антоцианините в черния бъз могат да стимулират производството на цитокини *, протеините, които действат като вестоносци в имунната система и по този начин служат за подобряване на имунния отговор на организма.

Витамин С е водоразтворим витамин, което означава, че не може да се съхранява в тялото и трябва да го приемаме от хранителни източници. Той е антиоксидант, който може да помогне за неутрализиране на свободните радикали в организма и допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Витамин С също допринася за нормалната функция на имунната система, естествения енергиен метаболизъм и намаляването на умората и отпадналостта.

Цинкът е минерал, който е важен за организма по много начини, един от които е поддържането на нормалната функция на имунната система. Също така допринася за защитата на клетките в тялото от оксидативен стрес.

* Porter, R. S., and Bode, R. F. ( 2017) A Review of the Antiviral Properties of Black Elder (Sambucus nigra L.) Products. Phytother. Res., 31: 533– 554. doi: 10.1002/ptr.5782.

Бъзът се отнася до няколко разновидности на дървото Sambucus, което има клъстери от бели цветя и черни или синьо-черни плодове, които са пълни с фитонутриенти. Най-често срещаният сорт е Sambucus nigra, известен също като европейски бъз или черен бъз.

Подробности за употребата на бъз са записани от древни времена, още в писанията на гръцкия лекар Хипократ (460-370 г. пр. Н. Е.), Известен като „Бащата на медицината“, който дори е наричал бъза „лекарство от природата“.  Плодовете отдавна се използват за приготвяне на консерви, вина, зимни напитки и за придаване на вкус и цвят на други вина. Тези приложения се основават на антиоксидантните свойства на бъза. От скоро бъзът се използва като хранителна добавка и се добавя в натурални продукти за здраве, съдържащи екстракти от плодовете.

Разработката на водещ учен донесе здравословните свойства на черния бъз в съвременните аптечни канали и магазини за здравословни храни. Sambucol е продукт с над 20 години научни изследвания и е оригиналната формулировка черен бъз, използвана в публикации в научни списания. Това го прави най-широко изследваният продукт от черен бъз в света.

Не всички екстракти от черен бъз са еднакви! Sambucol представлява оригиналният екстракт от черен бъз, въведен преди повече от 20 години от водещ вирусолог. Sambucol използва същата патентована, естествено балансирана формулировка на екстракт от бъз, използвана в публикуваните научни изследвания. Този специфичен метод за производство запазва и максимизира естествените ползи за здравето на плодовете, за да гарантира постоянни, имуноподдържащи свойства при всяка доза.

Самбукол е хранителна добавка, която се консумира през устата. Моля, обърнете се към индивидуалните указания за употреба на всеки продукт преди употреба. Sambucol се предлага в редица формати, включително сиропи, капсули, гъмита, пастили, дъвчащи и ефервесцентни таблетки.

Самбукол може да се приема ежедневно през цялата година за имунна защита, а дозата може да се увеличи за допълнителна подкрепа при повишен риск или в зимните месеци. Моля, обърнете се към индивидуалните указания за употреба на всеки продукт преди употреба и/или спазвайте указанията на Вашия медицински специалист.

Да, всички продукти на Sambucol са подходящи за деца! Възрастта варира в зависимост от продукта, моля, вижте отделните страници на продуктите или се консултирайте със Справочник на продуктите преди употреба.

Да, Sambucol има набор от продукти, подходящи за възрастни, включително за хора в напреднала възраст. Моля, вижте отделните страници на продуктите или се консултирайте със Справочник на продуктите преди употреба. В случай че сте под лекарско наблюдение или приемате лекарства, винаги се консултирайте с Вашия медицински специалист, преди да приемете Sambucol.

Консултирайте се с Вашия медицински специалист, преди да приемете Самбукол, ако сте под лекарско наблюдение, приемате лекарства, бременни сте или кърмите.

Нито един от продуктите на Sambucol не съдържа изкуствени оцветители. Продуктите получават естествения си цвят от черния бъз.

Sambucol за Деца сироп, Оригинал сироп и Капсули Имуно Форте не съдържат изкуствени аромати.

Три от продуктите Sambucol съдържат изкуствени подсладители. Sambucol Имуно Форте без Захар съдържа сорбитол. Ефервесцентните таблетки Sambucol Имуно Форте съдържат сукралоза и сорбитол. Пастилите Sambucol Имуно Форте съдържат Малтитол в допълнение към естествения подсладител стевия.

Сиропите Sambucol съдържат консерванти, които спомагат за стабилизирането на продуктите и за предотвратяване на микробния растеж и нежелан вкус / аромат. Следните продукти не съдържат консерванти:

  • Имуно Форте ефервесцентни таблетки
  • Имуно Форте капсули
  • Имуно Форте пастили
  • Имуно Форте Гъмита
  • Гъмита за Деца
  • Детски мечета

Избрани продукти Sambucol не съдържат захар (съдържат само естествени плодови захари) това са:

  • Сироп без захар Sambucol
  • Имуно Форте ефервесцентни таблетки
  • Имуно Форте капсули

Да, всички продукти на Sambucol са подходящи за вегетарианци.

По-голямата част от продуктите Sambucol са подходящи за вегани, с изключение на Sambucol Имуно Форте Пастили (които съдържат мед) и Sambucol Екстра Дифенс сироп (който съдържа витамин D3, получен от овча вълна – ланолин).

Препоръчва се продуктите Sambucol да се съхраняват на хладно и сухо място под 25°C.

Консултирайте се с Вашия медицински специалист, преди да приемете Самбукол, ако сте под лекарско наблюдение, приемате лекарства, бременни сте или кърмите.

В публикуваната световна литература (изследвания) не са установени взаимодействия между черен бъз и други лекарства. Както при всички медицински състояния, пациентът трябва да се консултира с медицински специалист, преди да използва други добавки или лекарства.

Scroll to Top

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни с това.