За имунната система

Имунната система е защитата на организма срещу инфекциозни организми и други нашественици. Чрез поредица от стъпки, наречени имунен отговор, имунната система атакува организми и вещества, които нахлуват в телесните системи и причиняват заболявания.

Имунната система се състои от мрежа от клетки, тъкани и органи, които работят заедно за защита на тялото. Едни от важните участници са белите кръвни клетки, наричани още левкоцити. Те биват два основни типа, които се комбинират, за да търсят и унищожават болестотворните организми или вещества.

Leukocytes

В повечето случаи имунната система върши чудесна работа, за да поддържа хората здрави и да предотвратява инфекции. Но понякога проблемите с имунната система могат да доведат до заболяване и инфекция. Имунната система на някои хора функционира по-добре поради диета, избор на начин на живот или генетика. Някои хора са по-податливи на инфекции от други.

Cold Virus

Лошият хранителен избор, като диета с ниско съдържание на пресни плодове и зеленчуци (богати източници на витамини, минерали и антиоксиданти) и богата на захар и преработени храни, може да повлияе отрицателно на имунната система. Липсата на упражнения и стресиращият начин на живот също могат да играят роля при понижена имунна система.

Поддържането на вашата имунна система е важно през цялата година, тъй като тя играе важна роля в нашето ежедневие.

Scroll to Top

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни с това.